top of page
λευκαδα.png
λευκαδα.jpg
naypaktos.jpg

ΛΕΥΚΑΔΑ

3 ημέρες

ΑΠΟ 159€

Αναχωρήσεις: 5, 25/03/22

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

1η μέρα

Αθήνα - Ναύπακτος- Λευκάδα

Συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχώρηση. Θα απολαύσουμε την πανέμορφη διαδρομή, κατά τη διάρκεια της οποίας θα υπάρξουν στάσεις για ξεκούραση. Θα περάσουμε τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, τη μεγαλύτερη σε μήκος καλωδιωτή γέφυρα σε όλο τον κόσμο και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη γραφική Ναύπακτο με το καλοδιατηρημένο βενετσιάνικο κάστρο στην κορυφή του λόφου, ένα από τα ωραιότερα της Ελλάδας για να πιούμε τον καφέ μας. Συνεχίζουμε, διασχίζοντας τον πανέμορφο σε φυσική ομορφιά δυτικό εθνικό οδικό άξονα, μέσω Βόνιτσας και θα καταλήξουμε στη Λευκάδα. Άφιξη στο ξενοδοχείο Ionian Blue 5* που βρίσκεται στην περιοχή Nικιάνα. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα

Λευκάδα

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε τη μέρα μας με επίσκεψη στην εντυπωσιακή και μεγαλοπρεπή εκκλησία της Αγίας Μαύρας με τη λιτή και επιβλητική εξωτερική όψη. Στο εσωτερικό της Αγίας Μαύρας φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της, στολισμένη από αμέτρητα αφιερώματα-στολίδια πιστών. Σύμφωνα με την παράδοση η εικόνα της Αγίας Μαύρας βρέθηκε από έναν βοσκό κρεμασμένη σε ένα δέντρο. Ο βοσκός τη μετέφερε κάθε πρωί στο χωριό του αλλά κάθε βράδυ η εικόνα επέστρεφε στον αρχικό της τόπο. Σε εκείνη την τοποθεσία κτίστηκε αργότερα και η εκκλησία που τη φιλοξενεί. Ακολούθως ξεκινάμε τη γνωριμία μας με την πόλη. Η πόλη της Λευκάδας με το χαρακτηριστικό αρχιτεκτονικό χρώμα, τα στενά καντούνια, τις περιποιημένες αυλές και την ανέπαφη αρχοντική ομορφιά της, ορίζει την πρώτη ταξιδιωτική εικόνα του επισκέπτη. Κατά μήκος της κεντρικής αγοράς, ο επισκέπτης συναντά τα χαρακτηριστικά σπιτάκια που στεγάζουν μικρά εμπορικά καταστήματα και  καφέ. Η ιδιαίτερη φυσιογνωμία της πόλης, απότοκος της πολιτισμικής κληρονομιάς των Ενετών κατακτητών και της έντονης σεισμικής δραστηριότητας, διαφαίνεται στον πολεοδομικό της σχεδιασμό. Τα περισσότερα σπίτια είναι συνήθως διώροφα ή τριώροφα, λιτά, με ελαφριά ξύλινη κατασκευή και έντονα χρώματα. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και φαγητό. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

3η μέρα

Λευκάδα - Αθήνα 

Τελευταία ημέρα του ταξιδιού, πρόγευμα και αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Επίσκεψη στο οινοποιείο «Λευκαδίτικη Γη» όπου το προσωπικό θα μας ξεναγήσει εξηγώντας τον τρόπο παραγωγής οίνου. Το μεσημέρι θα γευματίσουμε με Σαρακοστιανά εδέσματα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου (αφορά μόνο την αναχώρηση των Αποκριών) και στην συνέχεια επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση με στάσεις για ξεκούραση, φαγητό κλπ. Άφιξη στην Αθήνα.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Περιλαμβάνονται:

 • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο

 • Διόδια αυτοκινητοδρόμων & γέφυρας Ρίου

 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Ionian Blue 5* με Ημιδιατροφή ( πρωινό και σε μπουφέ

 • Το Σαρακοστιανό γεύμα σε μπουφέ της Καθαρής Δευτέρας

 • Αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής

 • Ασφάλεια Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης & extra ταξιδιωτική ασφάλεια με την INTERAMERICAN by ANAΞ. ( ΑΡ. ΣΥΜΒ. 70063771 ) για 100 % επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση νόσησης από COVID-19, Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης με την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου

 • Η είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

 • Η κρουαζιέρα στα νησάκια Σκορπιός - Μαδουρή - Σπάρτη.

 • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

 • Ο ειδικός φόρος διαμονής

Κόστος κατ' άτομο με πούλμαν, με ημιδιατροφή:

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ        ΗΜΕΡΕΣ       2ΚΛΙΝΟ    3ο ΑΤΟΜΟ    1ΚΛΙΝΟ

          05/03                                         169€             119€            219€

                                             3            

          25/03                                         159€             109€          209€

bottom of page