top of page

ΧΑΝΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟ - ΑΡΚΑΔΙ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΘΑΛΑΣΣΟΚΟΣΜΟΣ - ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 21/04/2022

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η μέρα

Μ.Πέμπτη: Πειραιάς - Χανιά

Αναχώρηση με προορισμό τον Πειραιά, άφιξη το πρωί στο Λιμάνι των Χανίων.

2η μέρα
Μ.Παρασκευή: Χανιά - Τάφοι Βενιζέλων - Ρέθυμνο

Αποβίβαση από το πλοίο  περιήγηση στην πόλη μεταξύ άλλων θα  δούµε το σπίτι του Ελ. Βενιζέλου, το Ανάκτορο του Πρίγκιπα Γεωργίου, ενώ στο Ακρωτήρι θα επισκεφθούμε τους τάφους των Βενιζέλων. Το παλιό λιμάνι των Χανίων, αποτελεί τον πολυτιμότερο λίθο πάνω στο ανεκτίμητης αξίας στολίδι της Κρήτης, που λέγεται παλιά πόλη των Χανίων. Η προκυμαία του λιμανιού είναι το πιο πολυσύχναστο σημείο της παλιάς πόλης των Χανίων, γεμάτο με καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ, ζαχαροπλαστεία και άλλα καταστήματα, αλλά και μνημεία που σώζονται από τις περιόδους της Βενετοκρατίας (1252-1645), της τουρκοκρατίας (1645-1898) και των χρόνων της Αιγυπτιοκρατίας που μεσολάβησαν (1831-1841). Αφού χορτάσουμε τα όμορφα Χανιά θα συνεχίσουμε για το πανέμορφο Ρέθυμνο τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε τον Επιτάφιο.  Η μεγαλύτερη έκφραση της θρησκευτικότητας της Μ. Εβδομάδας αποτελείται απ’ τον Επιτάφιο Θρήνο, ένα ανθολόγιο ύμνων γεμάτο συγκίνηση και σκηνές, που προκαλούν θλίψη, όταν κάποιος παρακολουθεί με κατάνυξη. Με τις ψαλμωδίες της Μ. Παρασκευής περνούν απ’ το νου των πιστών διαδοχικές εικόνες και γεγονότα όλης της δημιουργίας του Θεού, οι άνθρωποι, τα ζώα και πτηνά, οι προφήτες και οι Αγγελοι. Τα πάντα πάσχουν για τον ενταφιασμό της ζωής. Ο Θεάνθρωπος αναφέρεται στα Εγκώμια ως κριτής και ζωοδότης, η έκφραση της καρτερικότητας και της ανθρωπιάς. Μεταφορά στο ξεοδοχείο, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

3η μέρα
Μ.Σάββατο: Ρέθυμνο - Αρκάδι - Ρέθυμνο

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας μετά το πρωινό για την Μονή Αρκαδίου. Κορυφαία πράξη του απελευθερωτικού αγώνα των Κρητών, σύμβολο ηρωισμού και θυσίας. Είναι το σημαντικότερο επεισόδιο της Κρητικής Επανάστασης του 1866. Η κακοδιοίκηση και η καταπίεση της τουρκικής διοίκησης ανάγκασε την Παγκρήτια Συνέλευση που συνήλθε στα Χανιά να αποστείλει στις 14 Μαΐου 1866 αναφορά στον Σουλτάνο με μια σειρά αιτημάτων. Συγκεκριμένα, ζητούσε: βελτίωση του φορολογικού συστήματος, σεβασμό της χριστιανικής θρησκείας, αναγνώριση του πληθυσμού να εκλέγει ελεύθερα τους δημογέροντές του και τη λήψη μέτρων για την οικονομική ανάπτυξη του νησιού.  Τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο προέβη σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην περιοχή των Χανίων και στη συνέχεια στράφηκε προς το Ρέθυμνο και τη Μονή Αρκαδίου, όπου ήταν η έδρα της τοπικής επαναστατικής επιτροπής, αποθήκη πολεμοφοδίων και τροφίμων, καθώς και καταφύγιο πολλών χριστιανών. Ο Μουσταφά Πασάς έφθασε έξω από το μοναστήρι το απόγευμα της 6ης Νοεμβρίου 1866. Στη διάθεσή του είχε 15.000 άνδρες (Τούρκους, Αλβανούς, Αιγυπτίους και Τουρκοκρητικούς) και ισχυρό πυροβολικό. Στη Μονή βρίσκονταν 966 άνθρωποι, από τους οποίους μόνο 250 μπορούσαν να πολεμήσουν. Επικεφαλής των αγωνιστών του Αρκαδίου ήταν ο Πελοποννήσιος ανθυπολοχαγός Ιωάννης Δημακόπουλος και ο ηγούμενος Γαβριήλ.  Στη μπαρουταποθήκη της μονής γράφτηκε η τελευταία πράξη του δράματος και μία ακόμα ένδοξη σελίδα της ελληνικής ιστορίας. Ο Κωστής Γιαμπουδάκης ή κατ’ άλλους ο Εμμανουήλ Σκουλάς την ανατίναξε, σκορπίζοντας το θάνατο, όχι μόνο στους χριστιανούς, αλλά και στους εισβολείς. Αμέσως μετά, οι Τουρκοκρητικοί και οι Αλβανοί όρμησαν και κατάσφαξαν όσους είχαν διασωθεί, ενώ έκαψαν τον ναό και λεηλάτησαν τα ιερά κειμήλια. Στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος . Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Ανάσταση και φαγητό στο ξενοδοχείο με μαγειρίτσα .

4η μέρα

Κυριακή του Πάσχα

Πασχαλινό πρόγραμμα
Κυριακή μεσημέρι ζωντανή μουσική με σουβλιστά αρνιά , κοκορέτσια κτλ.
Το βράδυ της Κυριακής προαιρετική έξοδο 25€ κατά άτομο σε παραδοσιακό μαγαζί με ζωντανή μουσική και μαντινάδες

5η μέρα

Δευτέρα του Πάσχα: Ελούντα – Σπιναλόγκα – Άγιος Νικόλαος -Ηράκλειο - Πειραιά

Πρώτη στάση για επίσκεψη στο μεγαλύτερο ενυδρείο της χώρας μας και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης. Ένας υδάτινος κόσμος που φιλοξενεί εκατοντάδες είδη και χιλιάδες οργανισμούς της Μεσογείου. Είναι δικαίως ένα από τα καμάρια του Δήμου Χερσονήσου, ο λόγος για το Cretaquarium- Θαλασσόκοσμος. Τούτος ο μαγευτικός Θαλασσόκοσμος της Κρήτης προσφέρει στο κοινό την εμπειρία να απολαύσει από κοντά κάποια από τα υπέροχα είδη των θαλασσών μας. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2005 και από τότε χιλιάδες επισκεπτών κάθε ηλικίας έχουν ξεναγηθεί στο μαγικό του κόσμο. Συνεχίζουμε για την Ελούντα. Στάση για καφέ ή προαιρετική επίσκεψη στη Σπιναλόγκα. Ακολουθεί γνωριµία µε τον Άγιο Νικόλαο.  Παραµονή για γεύµα. Επιστροφή στο Ηράκλειο επίσκεψη στο περίφηµο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης και ελεύθερος χρόνος μέχρι του επιβίβαση του πλοίου για με προορισμό τον Πειραιά .  Άφιξη νωρίς το πρωί 06:00 της Τρίτης  στον Πειραιά.

ΠΑΡΤΗΡΗΣΕΙΣ

Περιλαμβάνονται: 

 •  Ποτό καλωσορίσματος κατά την άφιξη στο ξενοδοχείο

 •  Μεταφορές, περιηγήσεις που αναφέρονται με  κλιματιζόμενο πούλμαν

 •  Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς – Χανιά σε καθίσματα αεροπορικού τύπου και Ηράκλειο – Πειραιάς

 •  Διαμονή 3 νύχτες στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο Minos Hotel 4*    

 •  3 πρωινά   (ένα δείπνο την Μεγάλη Παρασκευή  στο ξενοδοχείο)

 •  Αναστάσιμο δείπνο

 •  Πασχαλινό γεύμα, ζωντανή μουσική με σουβλιστά αρνιά , κοκορέτσια κτλ.

 •  Λαμπάδα για την Ανάσταση

 •  Αρχηγός/συνοδός

 •  Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 •  Μ.Παρασκευή, συνοδός ξενοδοχείου για το επιτάφιο

 •  Μ.Σάββατο,  συνοδός ξενοδοχείου για την Αναστάσιμη ακολουθία.

 •  Φ.Π.Α 13%

 •  Κρασί την ημέρα του Πάσχα, κατά βούληση

Δεν περιλαμβάνονται: 

 • Είσοδοι σε επισκέψιμους χώρους

 • Ο ειδικός φόρος διαμονής 4€ ανά ημέρα το κάθε δωμάτιο

 • Ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

Κόστος κατ'ατομο:

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

2ΚΛΙΝΟ

1ΚΛΙΝΟ

ΠΑΙΔΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

21/04/2022

300€

370€

 • Παιδικό 1-5 ετών Δωρεάν

 • Παιδικό 5-11 ετών 150€

bottom of page